Ny aftale sikrer, at danske it-professionelle får fodaftryk på fremtidens professionelle standarder for ITIL® og PRINCE2®

DANSK IT er en af ni organisationer, der netop har indgået aftale med AXELOS, om internationalt at være med til at videreudvikle ITIL, PRINCE2 og andre Best Management Practice produkter.

Den 1. juli 2013 blev det offentliggjort, at Cabinet Office (under det engelske finansministerium) har stiftet det nye joint venture-selskab AXELOS. Formålet med selskabet er at levere og kommercialisere den britiske regerings portefølje af Best Management Practice akkrediteringer som ITIL®, PRINCE2® og PPM-produkter.

AXELOS, der hermed ejer de intellektuelle rettigheder til hele Best Management Practice porteføljen vil udbygge de nuværende aktiviteter og udvikle produkter inden for nye områder. Organisationen har også et ambitiøst program for investeringer og vækst, hvis primære fokus er at stimulere væksten af et levende, åbent internationalt miljø for uddannelse, rådgivning og eksamensdrift.

Fra den 1. januar 2014 vil AXELOS som den som den øverste akkrediterende myndighed, akkreditere og licensere tredjeparts organisationer til at støtte op om leveringen af disse globale produkter. Den 9. oktober blev DANSK IT akkrediteret som et af disse ”Examination Institutes” (EI). Det skete efter Request for Proposal (RFP).

DANSK IT skal samarbejde med AXELOS om at pleje Best Practice fællesskaber worldwide, og skabe grobund for innovativ, højkvalitets læring og udvikling.

Den samlede gruppe af godkendte eksamensudbydere tæller organisationer fra England, USA, Holland, Grækenland, Sverige, Canada, Tyskland og Danmark

- Vi er rigtig glade for, at vi som forening for 6.000 danske it-professionelle får mulighed for at sætte et dansk aftryk på videreudviklingen af ITIL, PRINCE2 og andre populære certificeringer. Noget af det, vi vil arbejde for, er, at det agile kommer til at spille en større rolle i værktøjerne fremover, fortæller Per Andersen, direktør for DANSK IT.

Med aftalen får DANSK IT også ret til at afholde eksamener inden for hele Best Management Practice Portfolio. DANSK IT fungerer allerede som akkrediteret eksamens institut for ITIL, men fra begyndelsen af det nye år vil DANSK IT også kunne afholde eksamener inden for PRINCE2® og andre Best Management Practice produkter.

De seneste nyheder fra AXELOS kan findes på deres Google+ hjemmeside. Hvis du har specifikke spørgsmål, anmodninger eller ønsker at blive tilføjet AXELOS’ mailingliste kontakt venligstask@swirlenquiries.com .

ITIL, PRINCE2, MSP, M_o_R, P3M3, P3O, MoP og MOV er registrerede varemærker for AXELOS Limited. AXELOS, AXELOS logo og AXELOS hvirvel-logoet er varemærker tilhørende AXELOS Limited.