Slet din Google.com/history

Der er mange gode grunde til at slå sin Google.com/history fra. Man slipper for reklamer og Googlesøgninger, der relaterer sig til ens søgehistorik, og man slipper for, at blive kortlagt som person af Google.

På Google.com/history kan jeg se alle mine søgninger, hvilke dage jeg søger mest, hvilke tidspunkter jeg søger mest og som rosinen i pølseenden også hvilke reklamer, der er vist på baggrund af de søgninger, jeg har foretaget.

På den ene side er det selvfølgelig befriende, at Google på den måde klart synliggør, hvad de registrerer På den anden side er det ikke oplysninger, jeg har specielt meget lyst til bliver arkiveret.

Ens søgehistorik indeholder oplysninger om stort set alt lige fra politiske tilhørsforhold, religion, helbred, økonomi, om man køber på kredit, til om man er jobsøgende og meget mere. Alt sammen fuldstændig tilforladelige oplysninger, men også oplysninger, der gør det muligt for Google at tegne en særdeles deltaljeret profil af hver enkelt bruger.

Selvom Google ikke sælger oplysningerne videre til fx forsikringsselskaber, banker eller kommende arbejdsgiver, er jeg ikke helt tryg ved, at overdrage mine data til Google, så de kan lægge hele puslespillet af min adfærd, tanker, præferencer og baggrund.

I det hele taget synes jeg, det er en dårlig byttehandel, jeg indgår med Google. Værdien af mine personoplysninger overstiger langt værdien af det at få målrettede reklamer. Derimod vil jeg gerne betale for at google, hvis jeg til gengæld kunne gøre det nogenlunde anonymt. Desværre har jeg ikke det valg.

Jeg må nøjes med at slette min søgehistorik, og krydse fingre for, at den er i sikre hænder hos Google. Det tager kun 5 minutter.... Log ind, gå ind under indstillinger (det sædvanlige Google-møtrik tegn). Resten giver sig selv.