Bornholmsk testcenter får pris for at udvikle lediges it-kompetencer

Center for Afklaring og Kompetenceudvikling (CAK), der en organisation under Jobcenter Bornholm, er blevet kåret til Årets Testcenter Øst af DANSK IT.

- CAK får testcenter-prisen, fordi de har et knivskarpt fokus på målrettet brug af kompetencemålinger både inden et uddannelsesforløb sættes i gang, og efter det er afsluttet. Det betyder, at de ledige ikke skal bruge tid på noget, de kan i forvejen. I stedet kan de koncentrere sig om at få lige præcis de it-kompetencer, der er relevante for dem og efterfølgende få dokumentation for det, de har lært, siger Lars Tonø, der er afdelingschef i DANSK IT.

Han fremhæver CAK’s koncept ved navn ”IT-tilbuddet”, hvor kursisten kan udvikle sine it-kompetencer uanset forhåndskendskabet til it. Når en kursist starter afdækkes it-kompetencerne, og på den baggrund tilrettelægges en individuel læringsplan. ”IT-tilbuddet” kan hermed håndtere mange forskellige it-kompetencer idet kursisterne arbejder med individuelt tilrettelagt e-læring - suppleret med bogmaterialer og opgavehæfter.

- Der er ingen tvivl om at gode it-kompetencer bringer ledige tættere på arbejdsmarkedet. Det gælder hvad enten man er håndværker, sygeplejerske, kontoransat eller noget helt fjerde. Men der kan være forskel på, hvilke it-kompetencer den enkelte har, og hvad man skal kunne. Og det er CAK rent faktisk så gode til at finde ud af, at de også har fungeret som en central, strategisk sparringspartner for os i forbindelse med, at vi har udviklet nyt test- og undervisningsmateriale til it-kompetenceudvikling, siger Lars Tonø.

Hos CAK glæder man sig over prisen.

- Det er en stor anerkendelse af medarbejdere, CAK og hele Jobcenter Bornholm, at vi får en pris af de it-professionelles interesseorganisation. Det bekræfter os i, at vores tilgang til kompetenceudvikling er rigtig. Fælles for alle vores tilbud er nemlig fokus på afklaring i forhold til arbejdsmarked og uddannelse og på udvikling af kompetencer, der kan bidrage til, at den enkelte arbejder sig tættere på arbejdsmarked eller uddannelse – en tænkning der ligger rigtig fint i tråd med Kommunalbestyrelsens vision om ’Bornholm som videnssamfund’, siger Kim Reesenholm, der er vejleder CAK. CAK blev certificeret Testcenter i DANSK IT-regi i 2009.

Læs mere på: 

TV2 Bornholm online

DR P4 Bornholm

Bornholms Stiftstidende online