Ugens nyhed: Søgningerne til it-uddannelserne eksploderer

Antallet af studerende, der søger ind på en it-uddannelse er eksploderet. I forhold til 2012 er ansøgningen til det it-faglige område via kvote 2 steget med hele 57 procent, viser en opgørelse fra Uddannelsesministeriet.

DANSK IT gælder sig over, at stadig flere ønsker en it-professionel karriere.

Men den øgede søgning nødvendiggøre samtidig, at der åbnes op for, at så mange som muligt kan komme ind på it-studierne. Læs også ”Historisk stor søgning gennem kvote 2” (eksternt link)

For selvom, at også it-verdenen i disse år er ramt af massefyringer, og mange har svært at finde job, er der umiddelbart ikke meget, der tyder på, at de samlede udbud af it-jobs vil falde på sigt.

Ifølge Europa-Kommissionen vokser antallet af digitale jobs endda her midt under krisen med 3 procent hvert år, mens antallet af færdiguddannede it-fagkyndige og andre faglærte, inden for branchen er faldende i Europa. Læs også ” Kommissionen opfordrer sammen med it- og telebranchen i Davos til handling for at udjævne kløften mellem it-fagkyndige og digitale jobs i Europa” (eksternt link)

I Danmark er uddannelses-billedet dog lidt anderledes. Her begyndte optaget på it-uddannelserne sidste år at igen at stige efter i to år at have stået i stampe. I alt blev der optaget 8 procent flere på it-uddannelserne. Hvilket er en glædelig udvikling som bør udbygges, så den fremtidige efterspørgsel efter it-professionelle kan blive dækket, når der igen kommer gang i hjulene Læs også ”It populært som aldrig før”