Ugens nyhed: Ældre og midaldrende strømmer til Facebook

Det forsætter med at strømme med danskerne til Facebook. Især opretter de +40-årige i stigende grad en Facebookprofil.

Det er den midaldrende og ældre del af befolkningen, der tegner sig for den største procentvise stigning på Facebook. Siden 2010 er der 59 procent flere danskerne over 40 år, der er kommet på det sociale netværk. Kigger man kun på danskere over 50 år er stigningen på hele 75 procent, skriver DR Nyheder på baggrund af tal fra Facebook og Danmarks Statistik.

Hermed er Facebook da også klart danskernes foretrukne sociale netværk. Og en undersøgelse som Epinion har gennemført for DR Nyheder viser da også, at hele 64 procent af danskerne (ifølge dem selv) har en Facebook-profil. Læs også ”Facebook hitter for dem over 40 år

Derimod er der tegn på, at amerikanernes interesse for Facebook er stagnerende. Kun tre procent forventer, at de vil bruge mere tid på Facebook i 2013 (jf. Pew Research Center Internet & American Life Project).

Samme udvikling er der umiddelbart ikke tegn på i Danmark. DR Nyheders Epinion-undersøgelse viser således også, at danskernes aktivitet på Facebook over det seneste år stort set er uændret. Omkring en fjerdedel siger de er mindre aktive, halvdelen at deres forbrug er uændret - og den sidste fjerdel er blevet mere aktive.