09.50 |
Årets it-retlige opdatering – del I
v/ Henrik Udsen, professor, dr. Jur., Københavns Universitet
Indlægget giver et overblik over det seneste års væsentligste it-retlige nyheder. Hør bl.a. om de nyeste persondataretlige domme fra EU-Domstolen, status på reglerne om overførsel af personlysninger til tredjeland, herunder afløseren for Safe Harbour-ordningen, EU-Kommissionens nye platform for onlinetvistløsning, seneste praksis om mellemmandsansvar og andre nyheder inden for immaterialretten.
|
10.55 |
Speedtalks - runde 1 (mulighed for at høre to indlæg)
1)
Forhandlede IT udbud – alle gode ting med måde
v/ Søren Staugaard Nielsen, Advokat og direktør, Rambøll Management Consulting
Den nye Udbudslov lemper betydeligt på betingelserne for anvendelse af de forhandlede udbudsformer, men hvordan udnytter de offentlige myndigheder bedst disse muligheder og hvordan kan tilbudsgiverne forberede sig på deltagelse i de forhandlede udbud? Alle kender skrækeksempler på forhandlede IT udbud, hvor parterne endte med at anvende uforholdsmæssigt mange ressourcer, uden at tilføre projektet værdi. Med udgangspunkt i udbud af et softwareudviklingsprojekt omfattet af Udbudsloven, behandles valg af udbudsform, tilrettelæggelse og praktisk gennemførelse af forhandlinger og dialog. Det diskuteres hvorledes effektive forhandlinger kan udvikles og gennemføres, således parterne anvender deres ressourcer målrettet, på det der faktisk understøtter kundens forretningsmæssige mål.
2)
Transition out og overgang til ny driftsleverandør
v/ Jan Ussing Andersen, advokat, partner, Kromann Reumert
Selv om en driftskontrakt udløber eller er opsagt er omkostningerne ved et skifte ofte høje og nogle gange er det reelt umuligt for kunden at skifte driftsleverandør. Ofte er skifte desuden forbundet med stor ustabilitet i driften og besværlige diskussioner med den tidligere leverandør. Vi vil under indlægget gennemgå de forskellige problemstillinger som en kunde står over for - fra overvejelser af leverandørskifte, udbud af ydelsen, sikring af dokumentation og data samt den fokus på kontinuitet som er afgørende for en vellykket transition-out. Vi vil pege på relevant kontraktsregulering og gode tips til håndtering af situationen. Emner som lock-in, forretningshemmeligheder, IPR, integrationer og governance vil også berøres med brug af konkrete eksempler.
3)
Managing risk in IT - the role of Insurance
v/ Matthew Clark, Director of Global Markets, La Playa Ltd.
This session will focus on recent developments in the insurance market for the IT industry. It will examine insurance solutions for managing the liability of IT products & services providers, and will explore new insurance solutions for unusual risk – including cyber perils, IP disputes and USA market considerations. This presentation is delivered by Matthew Clark, Director of Global Markets at La Playa Ltd, a specialist international insurance broker serving European and US clients operating in science, technology and media sectors.
4)
Juridiske barrierer for digitalisering
v/ Rikke Hougaard Zeberg, vicedirektør, Digitaliseringsstyrelsen
Vicedirektør Rikke Hougaard Zeberg giver eksempler på juridiske barrierer for digitalisering og kommer ind på, hvordan der arbejdes med at gøre lovgivningen mere digitaliseringsklar.
|
13.00 |
Speedtalks - runde 2 (mulighed for at høre to indlæg)
5)
Erhvervshemmelighedsdirektivet
v/Thomas Riis, professor, dr.jur., Center for Informations- og innovationsret, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet
Den 14. april godkendte EU-Parlamentet teksten til det nye erhvervshemmelighedsdirektiv. Direktivet forventes endeligt vedtaget i løbet af juni 2016 med ikrafttræden i 2018. Indlægget gennemgår hovedindholdet af direktivet, og giver et bud på, hvorvidt det vil medføre ændringer i den nuværende regulering af erhvervshemmelighedsbeskyttelsen.
6)
Persondataforordningen og it-driftsaftaler – ansvarsfordeling i helikopterperspektiv
v/ Tanja Blichfeldt Johnsen, advokat og partner, Novi advokater
Hvad er databehandlerens ansvar efter forordningen? Hvordan minimeres risici for hhv. dataansvarlige og databehandlere? Hvilke krav skal (og kan) du stille til din leverandør?
7)
Voldgiftsklausuler i internationale kontrakter
v/ Ole Spiermann, partner, Bruun & Hjejle
”Tvister og voldgift er noget, som ingen ønsker, men som til tider kan være nødvendigt – enten for at køre sagen igennem til en kendelse eller for at få forhandlinger på gled i en anden ramme. Voldgift skal aftales, og typisk er aftalen en voldgiftsklausul som led i et større aftalekompleks. Voldgiftsklausulen er vigtig, og vi skal diskutere, hvad der skal med i en klausul, og også hvad man kan overveje i øvrigt. Vi skal også diskutere fordele og ulemper ved ”fast track arbitration”. Når det kommer til tvisten, kan nogle forhold være endnu vigtigere end voldgiftsklausulen, og det vil vi også komme ind på. Oplægsholderen vil nævne to forhold; måske du kan komme i tanke om flere?”
8)
Angelsaksisk rets indflydelse på danske IT kontrakter
v/ Pia Mondrup, advokat, Gorissen Federspiel
Indlægget vil kort redegøre for den angelsaksiske kontrakttradition. Herefter vil vi gennemgå, hvordan den angelsaksiske ret har haft indflydelse på de danske it-kontrakter, herunder give en række konkrete eksempler på forskelle og ligheder i fortolkningen af specifikke udtryk og klausuler under engelsk og dansk ret. Der lægges op til diskussion af fordele og ulemper ved at have de angelsaksisk prægede længere og mere beskrivende bestemmelser i danske it-kontrakter frem for kortere bestemmelser, hvor baggrundsretten får større betydning for fortolkningen.
|
14.30 |
Standard driftsaftalen
v/ Claus Sørensen, advokat, Dahl, Kim G. Hansen, advokat, Integra advokater & Hanne Bay, Group Legal Counsel and Group Compliance Manager, Rambøll
Den nye standard driftsaftale til det private marked er ved at blive færdiggjort. Repræsentanter fra de deltagende organisationer (DANSK IT, ITB og Danske IT-advokater) vil gennemgå de centrale bestemmelser og balancen i aftalen.
|